Vroegboekkorting!! Boek jouw surfvakantie voor 2025 tegen dezelfde prijzen als in 2024

Heb je een vraag? Bel ons gerust T +31 (0) 85 124 86 78

Veiligheidstips voor Surfers: Veilig genieten van de golven!

veiligheidstips voor surfers

Er is niks leukers dan surfen. Echter kan surfen ook gevaarlijk zijn als je niet weet wat je doet. Bij Brunotti Surfcamps zetten wij veiligheid altijd voorop. Deze blog biedt daarom een aantal veiligheidstips voor surfers. Volg deze tips voor een veiligere surfervaring voor jou en jouw medesurfers!

Ken je grenzen

Ten eerste is het belangrijk om niet overijverig te worden. Wees realistisch over jouw surfniveau. Als je surft op spots die te moeilijk voor jou zijn, breng je namelijk niet alleen je eigen veiligheid in gevaar, maar ook die van andere surfers. Daarom is het belangrijk om altijd te surfen op surfspots die aansluiten bij jouw skills.

Surf niet alleen

Dit is niet alleen gezelliger, maar ook veel veiliger. Zo kan je op elkaar letten, en als er iets mis gaat, kan de andere altijd hulp inschakelen.

Leer vallen

Als je surft zal je met enige regelmaat van je surfboard vallen. Dit noemen wij ook wel een wipeout. Daarom is het handig om te weten hoe je het best kan vallen. Bescherm je hoofd en val weg van je board Je wilt namelijk niet op je board vallen. Spring niet, maar laat je achterover vallen als dit mogelijk is. Maak jezelf zo klein mogelijk door in een bal te krullen. Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kans op blessures te verminderen.

Houdt altijd je board vast

Als het board wegschiet, is de kans aanwezig dat deze tegen een andere surfer aan kan vliegen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Mocht je geen leash hebben, bevelen wij dit sterk aan. Zo drijft je surfboard niet met de stroming weg.

Wees je bewust van anderen

Je wilt uiteraard voorkomen dat je botst met andere surfers. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van je medesurfers. Er zijn ook een aantal surfregels die hierbij essentieel zijn: 

  • Pak nooit een golf die iemand anders al berijdt. 
  • Leer wie voorrang heeft. Dit is de surfer die het dichtst bij het brekende deel van de golf is.
  • Als je terug peddelt om een andere golf te pakken, geef altijd voorrang aan de surfers. Ook is het belangrijk dat je breed om de golf heen peddelt, zodat je niet in botsing komt met de surfer. 

Neem surfles

Dit zijn een aantal veiligheidstips voor surfers. De allerbeste manier om alle veiligheidstips te leren is om surflessen te nemen. Bijvoorbeeld op surfkamp bij Brunotti! Onze surf instructeurs hebben veel ervaring en hebben tevens ook een diploma om surflessen te geven! Bekijk nu de data en prijzen en misschien zien wij jou wel binnenkort op de prachtige golven aan Vieux Boucau!

Whatsapp button